Pannonhalma – Ezer év jelenidő

Terei Miklós filmje, 2016 (1 óra 25 perc)

„Mi is tulajdonképpen egy monostor? Rövid válasz: a találkozások helye.”

A film a pannonhalmi bencés közösség életét, a pannonhalmi vállalkozások mindennapjait és a Pannonhalmát meglátogató vendégek elé tárt hétköznapokat, ünnepeket és eseményeket kívánja bemutatni. A mű elsősorban Terei Miklós érdeme, ám a létrejöttét az az innovatív szándék hajtotta, amely mindig is jellemezte a bencés közösséget és a Pannonhalmáért tenni akarókat.

Pannonhalma kívülről nézve az elmúlt években jelentősen átalakult, belülről azonban ezer éve jelen van. Az utóbbi évek jelentős infrastrukturális és turisztikai fejlesztéseinek bemutatása, a pannonhalmi vállalkozások sokszínűségének promóciója és a bencés lelkiség együttes megjelenítése komoly feladatot és kihívást jelentett. Terei Miklós természetességet, gördülékenységet és érzékenységet sugalló alkotása garantálja az Apátság mindennapjainak hű közvetítését. A film készítője vállalta, hogy mindezért több, mint egy éven keresztül gyakorlatilag együtt élt az atyákkal és a pannonhalmi munkatársakkal.

Előzetes (4 perc): https://vimeo.com/143062230Cite this blog post
Koltai András (2016, June 9). Pannonhalma – Ezer év jelenidő. Szerzetesség a koraújkori Magyarországon. Retrieved June 16, 2024, from https://doi.org/10.58079/un6a

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Search OpenEdition Search

You will be redirected to OpenEdition Search