Luther

10 részes rajzfilmsorozat
készült a reformáció kezdetének 500. évfordulójára a Magyarországi Evangélikus Egyház megbízásából
rendező: Richly Zsolt; forgatókönyvíró: Lackfi János; főcímzene: Gryllus Dániel; producer: Fabiny Tamás
játékidő: 10×13 perc
2017

A film eredeti ötlete Richly Zsolt rajzfilmrendezőtől származik, akinek munkáin (pl. A kockásfülű nyúl) generációk nőttek fel Magyarországon. A Luther életéről szóló rajzfilm gondolatát alapos kutatómunka és anyaggyűjtés követte a reformátor életének és munkásságának legfontosabb helyszínein. A sorozat elsősorban a 12 éven felüli fiatal korosztály számára készült, de összetettsége és réteges értelmezési lehetőségei a felnőttek számára is élményt és információkat kínálnak. A megjelenítés a fametszet és a képregény ötvözésével hozza közel egymáshoz a középkort és mai, modern világunkat, ahogyan a reformáció 500. évfordulójára való készülésünk is egyszerre fókuszál a múlt eseményeire és a hagyományokra, és fordul hangsúlyos érdeklődéssel afelé, hogy milyen hatással van mindez az egyház jelenére és jövőjére.

A Luther életéről szóló tízrészes rajzfilmsorozat 13 perces epizódokból áll. Az első öt epizód magyar nyelven 2017 elejétől, a második öt epizód 2017 őszétől lesz kapható. A sorozat részei drámai ívűek, de pedagógiai célra is felhasználhatók. Az egyes epizódokhoz digitális tananyag készül, melynek feladatbankjából különböző korosztályok számára válogathatnak a pedagógusok, lelkészek az adott korosztállyal történő hittan- vagy egyéb szaktanórai feldolgozás, illetve gyülekezeti csoport igényeinek megfelelően.

HivatkozásokCite this blog post
Koltai András (2017, June 13). Luther. Szerzetesség a koraújkori Magyarországon. Retrieved May 24, 2024, from https://doi.org/10.58079/un6z

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Search OpenEdition Search

You will be redirected to OpenEdition Search