900 éves a premontrei rend

A premontrei rend megalapításának 900. évfordulója alkalmából a Magyar Premontrei Cirkária háromnapos nemzetközi tudományos konferenciát szervez a Gödöllői Premontrei Apátság és Iskolaközpont épületeiben (2100 Gödöllő, Takács Menyhért út 1–2.) 2020. március 17-19. között.

A koronavírus-járvány veszélye miatt, a vonatkozó kormányzati intézkedések értelmében a konferencia elmarad, és későbbi időpontban kerül megrendezésre.

  • Új időpont: 2020. szeptember 10–12. (csütörtök–szombat)

A konferencia célja az, hogy a premontrei rend magyarországi tevékenységének középkori, újkori és legújabb kori történetét, a rend lelkiségét, valamint kulturális és művelődéstörténeti jelentőségét egyaránt vizsgálja. A premontrei rend történetével kapcsolatos áttekintések mellett a konferencián helyet kapnak az új kutatási eredményeket bemutató, illetve a módszertanilag újszerű előadások is. Az interdiszciplináris konferencia fókuszában a mikrohistóriai megközelítés és az esettanulmányok bemutatása áll, amelyek mentén a premontrei rend magyarországi történetének új narratívái alakíthatók ki.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.Cite this blog post
Koltai András (2020, February 29). 900 éves a premontrei rend. Szerzetesség a koraújkori Magyarországon. Retrieved April 22, 2024, from https://doi.org/10.58079/un84

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Search OpenEdition Search

You will be redirected to OpenEdition Search